Bejelentkezés

Finding accommodation in English In Deutsch! Mi az a balatonozz.hu?
Oldalunk a Balaton és környezetében található szállásokat (családi ház, nyaraló, apartman, hotel, panzió, kemping) kínálja a nyaralni vágyóknak. Válogass a több száz fényképes hirdetés közül a gyors-, a részletes- és a térképes kereső segítségével és találd meg a számodra legjobb ajánlatot!

Összegyűjtöttük a legnépszerűbb kategóriákat a minél kényelmesebb használatért. Találj vízparti, olcsó, vagy állatbarát szállást egy gombnyomással!
A szállás adatlapján üzenetet küldhetsz a hirdetőnek, megtekintheted a foglaltsági naptárát, a szállás elhelyezkedését a térképen és az értékelését.
Mi összehozzuk a szálláshirdetőket a szálláskeresőkkel!
FŐOLDAL BALATONI SZÁLLÁS OLCSÓ SZÁLLÁS CSALÁDI NYARALÁS HIRDETŐKNEK
Szálláskereső
Akciós szállás:

Régió választás:
Település választás:
Szállás típusa:
Érkezés ideje:

Éjszakák:

Üdülési csekk elfogadóhely


Széchenyi pihenőkártya elfogadóhely

Ár *:

-tól

-ig

* Ft/fő/éj
Utca:
Szobák
száma:
Férőhelyek
száma:
Létszám:
Vízpart távolsága:
Parkolás:
A szállás felszereltsége:
Gyermek kedvezmény
Bicikli tárolás
Pótágy
Reggeli
Háziállat vihető
Szúnyogháló
Főzési lehetőség
Klíma
Medence
Hűtő
Internet
Dohányzó szobák
Mikró
WiFi
Szilveszterre kiadó
Grill
TV
Balatoni hírek

A balatoni strandok kinyitottak, de belépőt még nem szedtek

2012.05.04.

balatoni_strandok_kinyitottak A szokásosnál hetekkel előbb beköszöntő meleg időjárásban a hosszú hétvégén szinte valamennyi balatoni strand megnyitotta kapuit,- ott is, ahol még zajlanak a felújítási munkák, de belépőt egyelőre sehol nem szedtek.

Erről Győrffy Árpád, a strandokat bemutató balatontipp.hu portál szerkesztője tájékoztatta kedden az MTI-t.
A Balaton 16-17 fokos hőmérséklete még nem igazán kedvező a fürdőzéshez, de így is sokan megmártóztak benne. A víz minősége kiváló, bár a 82 centiméteres vízszint alacsonyabb az ilyenkor optimálisnál.


A tó fizetős strandjainak pénztárai általában május végén, június elején nyitnak, addig a szabadstrandokhoz hasonlóan ingyen látogathatók ezek is - néhány kivételtől eltekintve. A kifejezetten meleg április végi hosszú hétvégén sok helyen igyekeztek szolgáltatásokat is biztosítani a vendégeknek.
A megkérdezett üzemeltetők többsége nem tervez áremelést, még az áfa-emelés miatti veszteséget is magukra vállalják az érintett önkormányzatok, vállalkozások. A fizetős balatoni strandok többségénél 400-600, drágább helyeken 900-1000 forint között várható majd a felnőtt belépők ára, a strandok jelentős része pedig továbbra is ingyenes lesz. Idén a strandfejlesztések a korábbiaknál visszafogottabb mértékben zajlottak, illetve zajlanak, de a pázsitot, sétányokat, vizesblokkokat mindenhol megfelelően felkészítik a hivatalos nyitásra.


Balatonfüreden már korábban megnyitották a strandokat a sétálók, napozók előtt, de fizetni csak várhatóan a pünkösdi ünnepektől kell majd. Június közepéig a tavalyi árakon adják a belépőket, egy esetleges minimális főszezoni áremelésről később dönt majd az üzemeltető.
Révfülöpön a tavalyi árakkal várják majd a vendégeket, fizetni a hivatalos nyitástól, május 26-ától kell. A Szigeti strandon felújítottak a nyolcvan éves szolgáltató épületet, és elsősegélyhelyet, babapelenkázót, öltözőket, továbbá foglalkoztató-helyiséget alakítanak ki benne. Megnövelték a homokos röplabdapálya területét, és a kertmozi hangrendszere is megújul. Révfülöp másik strandján, a Császtain pedig új strandfocipályát alakítottak ki.


Szigligeten már behelyezték a lépcsőket a mederbe a fürdőzéshez, de a pénztár várhatóan csak június 15-én nyit. Alsóörsön is működnek már a strandszolgáltatások, de még zajlanak a felújítások, fejlesztések. A tervek szerint a szokásosnál pár héttel később, csak május végétől válik fizetőssé a strand, és maradnak a tavalyi árak. A fejlesztések részeként egyebek közt lámpasort építenek ki a parton, és a sétányra panorámaképet adó webkamerát telepítenek.


Keszthelyen a pénztárak várhatóan csak június közepétől működnek, addig ingyen lehet használni a strandokat. Az üzemeltető még nem döntött a belépődíjakról. Az előzetes tervek szerint a Városi strandon tartanák a tavalyi árakat, a Libás és a Helikon strandon pedig csökkenteni szeretnének.
A siófoki fizetős és szabadstrandokon is felkészültek már a fürdési szezonra. Nem drágulnak idén sem a strandbelépők és a bérletek. A pénztárak május 18-án nyitnak.


Gyenesdiáson is már nyitott kapukkal várják a napozókat, fürödni vágyókat, fizetni csak május második felétől kell a belépésért. A vendégektől tavaly a legjobb balatoni minősítést kapó diási Játékstrandon marad a 600 forintos felnőtt belépődíj. A Lidó strandon 300-ról 350 forintra emelik a jegy árát. Ott idén ingyenes programokat indítanak, és továbbra sem kell fizetni a wifi, a parkoló és a sportpályák használatáért.


Fonyódon - több más déli parti településhez hasonlóan - továbbra is ingyenesen lehet használni a strandokat, és bár a szabadstrandok egy része nem számít hivatalosan kijelölt fürdőhelynek, azokat is megfelelően gondozzák. A fonyódi strandokon még zajlanak a szezon előtti munkák, és a tél okozta károk helyreállítás, de a napokban vízre teszik a strandi lejárókat. Kijelölt fürdőhely az Árpád-parti strand, a Sándor-telepi strand, a Városi strand, a Bélatelepi strand és a Zsolnay (Báthory utcai) strand lesz, ahol május 2-án nyitják meg az illemhelyeket, de a hivatalos nyitás csak május 15-én lesz.

Forrás (balaton.vehir.hu)