Bejelentkezés

Finding accommodation in English In Deutsch! Mi az a balatonozz.hu?
Oldalunk a Balaton és környezetében található szállásokat (családi ház, nyaraló, apartman, hotel, panzió, kemping) kínálja a nyaralni vágyóknak. Válogass a több száz fényképes hirdetés közül a gyors-, a részletes- és a térképes kereső segítségével és találd meg a számodra legjobb ajánlatot!

Összegyűjtöttük a legnépszerűbb kategóriákat a minél kényelmesebb használatért. Találj vízparti, olcsó, vagy állatbarát szállást egy gombnyomással!
A szállás adatlapján üzenetet küldhetsz a hirdetőnek, megtekintheted a foglaltsági naptárát, a szállás elhelyezkedését a térképen és az értékelését.
Mi összehozzuk a szálláshirdetőket a szálláskeresőkkel!
FŐOLDAL BALATONI SZÁLLÁS OLCSÓ SZÁLLÁS CSALÁDI NYARALÁS BALATONI HÍREK
Szálláskereső
Akciós szállás:

Régió választás:
Település választás:
Szállás típusa:
Érkezés ideje:

Éjszakák:

Üdülési csekk elfogadóhely


Széchenyi pihenőkártya elfogadóhely

Ár *:

-tól

-ig

* Ft/fő/éj
Utca:
Szobák
száma:
Férőhelyek
száma:
Létszám:
Vízpart távolsága:
Parkolás:
A szállás felszereltsége:
Gyermek kedvezmény
Bicikli tárolás
Pótágy
Reggeli
Háziállat vihető
Szúnyogháló
Főzési lehetőség
Klíma
Medence
Hűtő
Internet
Dohányzó szobák
Mikró
WiFi
Szilveszterre kiadó
Grill
TV
Balatoni hírek

Megkezdődött a 166. balatoni hajózási szezon

2012.04.10.

166-dik_hajozasi_szezon Nagyszombaton, borús, esős időben ismét útjára indult a mólótól a 120 éves Kelén, ezzel megkezdődött a 166. balatoni hajózási szezon.

A Balaton gyönyörű, de csak úgy lehet sikeres a térség, ha a parti települések a közös célok érdekében összefognak – hangzott el a mólón tartott hagyományos ünnepségen.

- Tragikus és felemelő történések tartoznak ehhez a helyhez, innen indult el a modern kori hajózás története, innen merítjük hagyományainkat. Ez a hajósok ünnepe, köszönet nekik, mert nélkülük nincs balatoni szezon. Reménykedve, óvatos bizakodással várjuk az idei szezont, optimisták vagyunk annak ellenére, hogy tudjuk: a különböző szolgáltatóknak nehéz gazdasági körülmények között kell helytállniuk - mondta a Hajókikötőben tartott megnyitó beszédében dr. Bóka István polgármester, aki hangsúlyozta, a Balaton három legjelentősebb településének polgármesterei együtt nyitják meg a szezont, ami az összefogást jelképezi.

Dr. Balázs Árpád, Siófok polgármestere kiemelte: a Balatonnak szüksége van egy jó hajózási cégre, jó programokra és minőségi ellátást nyújtó szolgáltatókra, és szüksége van a parti települések összefogására. – A Balaton egységes egész, csak együtt érünk valamit. Az első hajó érkezése ígéret csupán, hogy a jég beálltáig járjuk a tavat, mindezt azonban nekünk, közösen kell tartalommal megtöltenünk – vélekedett a polgármester.

- Sokszor a turisták figyelmeztetnek bennünket arra, micsoda gyönyörű, idilli helyen élünk. Ezt nem szabad elfelejtenünk, ebben segítenek nekünk a hajósok, akik felejthetetlen élményt adnak az idelátogató vendégeknek – vélekedett Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere, aki bejelentette: a szezonra elkészül Keszthely mintegy 2 milliárd forintos beruházása.

Dr. Horváth Gyula, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója kérdésünkre elmondta: a hajózási társaság 22 kikötőjében 23 személyhajó, továbbá 4 komp közlekedik. Az idei szezonban is több kikötőből, köztük Füredről is indulnak majd sétahajók, programmal, étkezéssel meghirdetett hajókirándulások várják a vendégeket.

Április 7-től, egyelőre csak a hétvégéken, de elindulnak a menetrend szerinti hajójáratok és sétahajók, Füreden a Csongor nosztalgiahajóval pedig már a hónap eleje óta lehet kirándulni. A menetrend szerinti hajójáratokon a Balaton Régió állandó lakosai 25 százalékos kedvezménnyel utazhatnak a teljes hajózási szezonban.

Április 28-tól naponta járnak majd a hajók a Siófok - Balatonfüred - Tihany, valamint a Fonyód - Badacsony útvonalakon.

A tavaszi menetrend szerint közlekedik a komp is, változatlanul óra harminckor indulnak Tihanyból, az utolsó 19.30-kor kel át a Balatonon. A jegyárak a tavalyihoz képest 5%-al emelkedtek, a teljes árú jegy 540 Ft, autóval 1550 Ft-ba kerül.

Az ünnepségen a Balatonfüredi Ifjúsági Fúvószenekar adott térzenét, a Siófoki Férfi Dalkör Egyesület és a Balatonfüred Néptánc Együttes adott műsort. Az ünnepséget követően, dacolva az esővel, a Kelén ingyenes sétaútra indult.

A parti eseményekhez csatlakozva húsvéti ünnepi nyitva tartás lesz a város három kulturális intézményében. A Városi Múzeum, a Jókai Emlékház és a Vaszary Villa kiállításai április 5-től (csütörtök) Húsvét hétfőig minden nap 10-18 óra között látogathatók.

Korábbi hír:

Már elindult a viharjelző szolgáltatás is a Balatonon, az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint az új rendszer pontosabb lesz a korábbinál.

166-dik_szezon_hajo A tó időnként nagyon szeszélyes, gyorsan változó időjárása miatt idén egy új viharjelző rendszert állítottak szolgálatba, amely három medencére bontja a Balatont, így az egyes térségekre vonatkozóan a korábbiaknál pontosabb és lokálisabb előrejelzést tudnak adni. Az új riasztási rendben a Keszthelytől Badacsonyig tartó nyugati, a Badacsonytól Tihanyig tartó középső és a Tihanyi-félszigettől keletre lévő keleti medencét különböztetik meg egymástól. Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy csak azokon a területeken legyen érvényes a riasztásokkal járó korlátozás, ahol feltétlenül szükséges valamint összességében kevesebb legyen a riasztások fenntartásának ideje - áll az OMSZ közleményében.

A jelzések továbbra is két fokozatúak: I. fokú viharjelzés - azaz percenként 45 sárga fényfelvillanás - esetén a várható maximális széllökések 40-60 km/óra sebességet érhetnek el. A II. fokú viharjelzés - azaz percenként 90 sárga fényű fényfelvillanás - esetén a maximális széllökések sebessége meghaladhatja a 60 km/órát.

Forrás: (balatonfured.hu)