Bejelentkezés

Finding accommodation in English In Deutsch! Mi az a balatonozz.hu?
Oldalunk a Balaton és környezetében található szállásokat (családi ház, nyaraló, apartman, hotel, panzió, kemping) kínálja a nyaralni vágyóknak. Válogass a több száz fényképes hirdetés közül a gyors-, a részletes- és a térképes kereső segítségével és találd meg a számodra legjobb ajánlatot!

Összegyűjtöttük a legnépszerűbb kategóriákat a minél kényelmesebb használatért. Találj vízparti, olcsó, vagy állatbarát szállást egy gombnyomással!
A szállás adatlapján üzenetet küldhetsz a hirdetőnek, megtekintheted a foglaltsági naptárát, a szállás elhelyezkedését a térképen és az értékelését.
Mi összehozzuk a szálláshirdetőket a szálláskeresőkkel!
FŐOLDAL BALATONI SZÁLLÁS OLCSÓ SZÁLLÁS CSALÁDI NYARALÁS BALATONI HÍREK
Szálláskereső
Akciós szállás:

Régió választás:
Település választás:
Szállás típusa:
Érkezés ideje:

Éjszakák:

Üdülési csekk elfogadóhely


Széchenyi pihenőkártya elfogadóhely

Ár *:

-tól

-ig

* Ft/fő/éj
Utca:
Szobák
száma:
Férőhelyek
száma:
Létszám:
Vízpart távolsága:
Parkolás:
A szállás felszereltsége:
Gyermek kedvezmény
Bicikli tárolás
Pótágy
Reggeli
Háziállat vihető
Szúnyogháló
Főzési lehetőség
Klíma
Medence
Hűtő
Internet
Dohányzó szobák
Mikró
WiFi
Szilveszterre kiadó
Grill
TV
Balatoni hírek

Március 15-e gyönyörű és emlékezetes nap

2012.03.20.

2012_marcius_15_5 Nemzeti lobogókba öltözött Dózsa tér. Ünneplő tömeg. Szívet melengető műsor... és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes 1848-tól korunkig ívelő kristálytiszta gondolatai. A balatoni településeken békességben zajlottak az ünnepi programok.

A legtöbb településen már a délelőtti órákban lezajlottak a hivatalos ünnepségek, koszorúzások, de szép számmal akadt a délutáni és az esti órákra is áthúzódó esemény. Többnyire a sokszínűség és a kulturált emberi hang volt a jellemző.

Szinte elözönlötték a Balatont és környékét a turisták. Füreden már a déli órákban nem lehetett parkolóhelyet találni a ragyogó napsütésben. Az ünnepen nemcsak sétahajót, de bátrabb vitorlásokat is láttunk. A megkérdezettek zöme a közeli városokból (Győr, Veszprém, Pápa) és a fővárosból érkezett. Többen a négynapos „hosszú” hétvégét összekötötték egy wellness-pihenéssel vagy kisebb körutazással.

Megtelt a reformkori városrész, sokan ünnepeltek Füreden is. Több százan kísérték figyelemmel a tábori színpad eseményeit, tele volt a Vaszary Villa gyerekekkel, megnyíltak a tárlatok, és sokan csatlakoztak a Szendrey Júlia vezette rendhagyó parti sétához illetve az esti, fáklyás felvonuláshoz is. A programok folytatódnak.

2012_marcius_15_2Számos önkormányzat, művelődési otthon kiemelt szórakozási lehetőséget kínált a gyermekeknek.

Hagyományoknak megfelelően a Dózsa téren ünnepelt a város. Egressy Béni ritkán hallható Nemzeti dala után, melyet a Légierő Zenekar szólaltatott meg, Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes osztotta meg gondolatait 1848 kapcsán a nagyszámú érdeklődővel.

– Március 15. napja erőt és hitet ad nekünk, valamint történelmi tanulságai útravalónak szolgálnak az egész nemzetnek. Haza és haladás – mondták 1848-ban. És ma ennek a gondolatnak ugyanolyan üzenete van, mint egykor.

– A haza nemzeti függetlenséget jelentett a márciusi ifjaknak. Nekünk ez alkotmányosságot jelent. Történelmi gyökereinknek és a magyar ember lelkének megfelelő alkotmányosságot. Március 15. alkotmányos forradalom volt, melyet az akkori hatalom, az uralkodó is elismert. Ezt a törvényes hatalmat kérdőjelezte meg egy kamarillapolitikát felvállaló puccsista csoport Bécsben. Mi van ma? A törvényesen megválasztott országgyűlés által megszavazott alkotmányosságot Brüsszel támadja. Mint akkor, ma is vannak labancok, akik a magyar érdek ellen külföldön próbálnak segítséget szerezni.

2012_marcius_15_4

– A haladás a fejlődést, a reformokat jelentette ’48 márciusában. Legnagyobb eredménye a jobbágyfelszabadítás, a közteherviselés elfogadása volt. A mai parlament ennek szellemében a külső és belső támadások ellenére arányos teherviselést próbált megvalósítani, ahol nem csak a magyar emberek, vállalkozások, hanem a bankok és a multik is szerepet vállalnak a teherviselésben.

Balra: Dr. Semjén Zsolt és Dr. Navracsics Tibor látható az emlékmű előtt.

 

 

 

2012_marcius_15_1– 1848 egy másik fontos üzenete fogalmazódott meg az erdélyi unió gondolatában. Jelen pillanatban a kormány a magyarság közjogi egyesülésének lehetőségét adta meg a kettős állampolgársággal – hangsúlyozta Dr. Semjén Zsolt.

A miniszterelnök-helyettes felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy a gondokkal teli hétköznapokban Deák, Széchenyi és Kossuth szellemi védőpajzsa alatt éljék életüket. Az ő útmutatásuk a legnehezebb helyzetben is segítséget nyújt mindenkinek. 1848 eseményeinek, gondolatainak megidézése arra jó, hogy átgondoljuk, mit kell tennünk ma, hogy méltók legyünk elődeinkhez.

A beszédet követően a kormány, a pártok és a társadalmi szervezetek képviselői elhelyezték koszorúikat az emlékműnél.

Az ünnepségen fellépett Mártony Zsuzsanna énekművész, Kőrösi Csaba színművész és a Dózsa György Általános Iskola diákjai.

2012_marcius_15_6A megemlékezésen megjelent Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, Dr. Mihalovics Péter miniszteri biztos és Porga Gyula, Veszprém polgármestere.

Fáklyás felvonulással kezdődött szerdán este Keszthelyen az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra emlékező ünnepségsorozat.

Csütörtökön kora délután folytatódott a program, a sétálóutcában, a Muskátli presszónál a 164 évvel ezelőtti Pilvax kávéházi eseményeket idézték fel. A városi ünnepség helyszíne a Balatoni Múzeum előtti tér volt, ahová együtt vonultak az emlékezők.

Forrás: (balaton.vehir.hu)