Bejelentkezés

Finding accommodation in English In Deutsch! Mi az a balatonozz.hu?
Oldalunk a Balaton és környezetében található szállásokat (családi ház, nyaraló, apartman, hotel, panzió, kemping) kínálja a nyaralni vágyóknak. Válogass a több száz fényképes hirdetés közül a gyors-, a részletes- és a térképes kereső segítségével és találd meg a számodra legjobb ajánlatot!

Összegyűjtöttük a legnépszerűbb kategóriákat a minél kényelmesebb használatért. Találj vízparti, olcsó, vagy állatbarát szállást egy gombnyomással!
A szállás adatlapján üzenetet küldhetsz a hirdetőnek, megtekintheted a foglaltsági naptárát, a szállás elhelyezkedését a térképen és az értékelését.
Mi összehozzuk a szálláshirdetőket a szálláskeresőkkel!
FŐOLDAL BALATONI SZÁLLÁS OLCSÓ SZÁLLÁS CSALÁDI NYARALÁS BALATONI HÍREK
Szálláskereső
Akciós szállás:

Régió választás:
Település választás:
Szállás típusa:
Érkezés ideje:

Éjszakák:

Üdülési csekk elfogadóhely


Széchenyi pihenőkártya elfogadóhely

Ár *:

-tól

-ig

* Ft/fő/éj
Utca:
Szobák
száma:
Férőhelyek
száma:
Létszám:
Vízpart távolsága:
Parkolás:
A szállás felszereltsége:
Gyermek kedvezmény
Bicikli tárolás
Pótágy
Reggeli
Háziállat vihető
Szúnyogháló
Főzési lehetőség
Klíma
Medence
Hűtő
Internet
Dohányzó szobák
Mikró
WiFi
Szilveszterre kiadó
Grill
TV
Balatoni hírek

Negatív a Balaton vízmérlege

2012.03.09.

balaton_vizmerleg A legfrissebb vízügyi jelentés szerint a Balatonból tavaly - az elmúlt 12 évben immár hatodszor - ismét több víz folyt, párolgott, vagy szivárgott el, mint amennyi a befolyóin keresztül és csapadék formájában belekerült, ami arra figyelmeztet, hogy minél előbb foglalkozni kell a problémával - mondta Molnár Gábor, a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete, a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője az MTI-nek csütörtökön.

Kitért arra is, hogy a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szakemberei arra figyelmeztettek: 1921-1999 között 80 éven keresztül nem volt példa negatív vízmérlegre a Balatonon, azóta viszont 50 százalékos ennek az előfordulása.


A mostani negatív vízmérleg kialakulásához hozzájárult, hogy a tavalyi év rendkívül csapadékszegény volt, és a tó vízgyűjtő terültének kiürülése az elmúlt hat évben ismétlődő problémává vált. A balatoni halgazdálkodásnak például tavaly egy hónappal korábban meg kellett kezdenie az őszi haltelepítést a telelőin kialakult vízhiány miatt.


Molnár Gábor kifejtette: a 2000-es évek elején történt drasztikus vízszintcsökkenés idején sok teória született a Balaton esetleges vízpótlásának lehetőségeiről, amit egy kézlegyintéssel elvetettek, miután a természet "rendezte" a kérdést.
A tó vízszintje ugyan jelenleg 84 centiméter, ami még 14 centiméterrel a szabályozási minimum feletti érték, de a Balaton vízháztartása nagyon sérülékeny, ezért különös figyelmet kell fordítani minden jelre - mondta a szakember. Úgy vélte, az újabb negatív vízmérleg arra figyelmeztet, hogy fontos lenne tudományosan megalapozott kutatásokat végezni a vízmérleg javításának lehetőségeiről.


Zsikla Ágota, a siófoki obszervatórium meteorológusa az MTI-nek csütörtökön elmondta: a következő napok, hetek sem fogják enyhíteni a szárazságot a Balaton térségében. A napokban hulló kevés csapadék után a következő héten nem várható említésre méltó esőzés. Az évszakos előrejelzés sem biztatóbb, ami áprilisban inkább átlag alatti mennyiségű csapadékot valószínűsít.

Forrás: (balaton.vehir.hu)