Bejelentkezés

Finding accommodation in English In Deutsch! Mi az a balatonozz.hu?
Oldalunk a Balaton és környezetében található szállásokat (családi ház, nyaraló, apartman, hotel, panzió, kemping) kínálja a nyaralni vágyóknak. Válogass a több száz fényképes hirdetés közül a gyors-, a részletes- és a térképes kereső segítségével és találd meg a számodra legjobb ajánlatot!

Összegyűjtöttük a legnépszerűbb kategóriákat a minél kényelmesebb használatért. Találj vízparti, olcsó, vagy állatbarát szállást egy gombnyomással!
A szállás adatlapján üzenetet küldhetsz a hirdetőnek, megtekintheted a foglaltsági naptárát, a szállás elhelyezkedését a térképen és az értékelését.
Mi összehozzuk a szálláshirdetőket a szálláskeresőkkel!
FŐOLDAL BALATONI SZÁLLÁS OLCSÓ SZÁLLÁS CSALÁDI NYARALÁS BALATONI HÍREK
Szálláskereső
Akciós szállás:

Régió választás:
Település választás:
Szállás típusa:
Érkezés ideje:

Éjszakák:

Üdülési csekk elfogadóhely


Széchenyi pihenőkártya elfogadóhely

Ár *:

-tól

-ig

* Ft/fő/éj
Utca:
Szobák
száma:
Férőhelyek
száma:
Létszám:
Vízpart távolsága:
Parkolás:
A szállás felszereltsége:
Gyermek kedvezmény
Bicikli tárolás
Pótágy
Reggeli
Háziállat vihető
Szúnyogháló
Főzési lehetőség
Klíma
Medence
Hűtő
Internet
Dohányzó szobák
Mikró
WiFi
Szilveszterre kiadó
Grill
TV
Balatoni hírek

Téli sasetetés a Kis-Balatonon

2012.02.09.

sasA Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai kiegészítő táplálékot biztosítanak a Kis-Balaton fokozottan védett területén -  nagy számban telelő rétisasoknak a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. jóvoltából.

A pár napja beköszöntött különösen hideg időjárás nem kényezteti a vizes élőhelyeken kitelelő ragadozó madarakat. A vizek vastagon befagytak, a vízimadarak csapatai be nem fagyó folyóvizekre vándoroltak, vagy délebbre húzódtak a zord hetek idejére. Az alapvetően halat fogyasztó, de telente a ludak és récék csapatainak beteg, legyengült vagy idős egyedeire is vadászó rétisasok azonban küzdenek az elemekkel. Európa legméretesebb sasfajának egyedei a téli hidegben szívesen verődnek kisebb-nagyobb csoportokba, hiszen ilyenkor a társas táplálékszerzés gyakran kifizetődőbb. A költési és utódgondozási időszakban meglehetősen nagy felségterületet őrző költőpárok ilyenkor „beengedik” birodalmukba a még nem ivarérett, kóborló egyedeket. Előfordul, hogy 8-10 rétisas is szorosabb kötelékbe verődik össze, s ilyenkor az egy méteres ülőmagasságot és a 2,5 méteres szárnyfesztávolságot is elérő nemes madarak jégen ülő vagy víz felett köröző csoportjai meglehetősen impozáns látványt nyújtanak.

Az időjárásra való tekintettel a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság és a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. együttműködése révén kiegészítő táplálékot kaphatnak a sasok. A selejtes, lejárt szavatosságú, emberi fogyasztásra alkalmatlan haltételek a természetvédelmi őrszolgálat közreműködésével a rétisasok által kedvelt vízterületek jegén kötnek ki, ahonnan a természetvédelmi szakemberek távozását követően gyorsan el is tűnnek. Jelenleg a Kis-Balaton területén 20-22 rétisas tartózkodik, etetésüket a fagyos idő végéig tervezik.

Forrás (balaton.vehir.hu)