Bejelentkezés

Finding accommodation in English In Deutsch! Mi az a balatonozz.hu?
Oldalunk a Balaton és környezetében található szállásokat (családi ház, nyaraló, apartman, hotel, panzió, kemping) kínálja a nyaralni vágyóknak. Válogass a több száz fényképes hirdetés közül a gyors-, a részletes- és a térképes kereső segítségével és találd meg a számodra legjobb ajánlatot!

Összegyűjtöttük a legnépszerűbb kategóriákat a minél kényelmesebb használatért. Találj vízparti, olcsó, vagy állatbarát szállást egy gombnyomással!
A szállás adatlapján üzenetet küldhetsz a hirdetőnek, megtekintheted a foglaltsági naptárát, a szállás elhelyezkedését a térképen és az értékelését.
Mi összehozzuk a szálláshirdetőket a szálláskeresőkkel!
FŐOLDAL BALATONI SZÁLLÁS OLCSÓ SZÁLLÁS CSALÁDI NYARALÁS BALATONI HÍREK
Szálláskereső
Akciós szállás:

Régió választás:
Település választás:
Szállás típusa:
Érkezés ideje:

Éjszakák:

Üdülési csekk elfogadóhely


Széchenyi pihenőkártya elfogadóhely

Ár *:

-tól

-ig

* Ft/fő/éj
Utca:
Szobák
száma:
Férőhelyek
száma:
Létszám:
Vízpart távolsága:
Parkolás:
A szállás felszereltsége:
Gyermek kedvezmény
Bicikli tárolás
Pótágy
Reggeli
Háziállat vihető
Szúnyogháló
Főzési lehetőség
Klíma
Medence
Hűtő
Internet
Dohányzó szobák
Mikró
WiFi
Szilveszterre kiadó
Grill
TV
Balatoni hírek

Balatoni jég

2012.01.27.

balatoni_jeg Kezd beállni a jég a Balatonfűzfői és a Balatonalmádi öbölben. Egy és három milliméter között van a jég vastagsága. Az elmúlt fagyos éjszakáknak köszönhetően kezdett el hártyásodni, majd  beállni a tó vízfelülete.
Balatonfűzfőnél még jól láthatóak a vízfodrozások az ismert források és "vízjárások" felszín alatti vízáramlatok környékén.

Sokáig kérdés volt, hogy lesz-e egyáltalán jég idén a Balatonon.
A fagymentes időjárásnak köszönhetően ezen a télen még nem fagyott be a Balaton és a Kis-Balaton, mely akadályozza a nádaratást. A Kis-Balatonnál csak a kis vízmélységű területeken tudnak dolgozni az aratógépek.
A nád minősége az elmúlt évekhez képest jobb, ez köszönhető az előző évek jó nádgazdálkodásának.
A Kis-Balaton Üzemmérnökség körülbelül 200 hektáros területen szeretné, ha a vállakózók learatnák a nádat, melyre február közepéig van lehetőségük, ugyanis eddig szól az engedély, amely az élővilág rendjéhez alkalmazkodik.

balatoni_jeg2Annyira tiszta a Balaton vize, hogy szinte nem is látszik a jég, inkább egy hatalmas, háborítatlan jég-akváriumhoz lehetne hasonlítani. A jégtakarón keresztül pedig – még a partközelből is – meg lehet figyelni a tóban úszkáló halakat.
A jég másik oldalán pedig madarak ácsorognak. Számukra a halak jégen keresztül történő nézegetése nem olyan vidám, mint az emberek számára, nekik inkább az egyik táplálékforrás kiesését jelenti ez az időszak. Azonban egyelőre csak a madarak léphetnek a jégre, a 3 milliméteres jégvastagság alkalmatlan a téli sportokra. Ezzel még várnunk kell a hivatalos jégpályák megnyitásáig.
A szakemberek a legalább 10 centiméter vastag jeget tartják biztonságosnak a téli sportokhoz.

balatoni_jeg3

Balatonalmádiban a hajókikötő állomásnál az enyhe déli szél hatására a feltöredezett jégtáblák a partot védő bazalt kövezetnél torlódtak fel, sajátos és egyedi hangzású "jégzenét" produkálva. Hasonló jelenséget figyelhettünk meg pénteken délelőtt a móló környékén is, ahol több méter mélyégben is kristálytisztán látszik a Balaton növényzete.

A meteorológiai előrejelzések szerint további kemény éjszakai fagyokra lehet számítani, aminek hatására, várhatóan tovább hízik a tó jege.

Képgaléria: balaton.vehir.hu/kepgaleria/2012-01-27/kezd_beallni_a_balaton_jege_balatonfuzfobalatonalmadi.html

Forrás: (balaton.vehir.hu, tv.keszthely.hu)