Bejelentkezés

Finding accommodation in English In Deutsch! Mi az a balatonozz.hu?
Oldalunk a Balaton és környezetében található szállásokat (családi ház, nyaraló, apartman, hotel, panzió, kemping) kínálja a nyaralni vágyóknak. Válogass a több száz fényképes hirdetés közül a gyors-, a részletes- és a térképes kereső segítségével és találd meg a számodra legjobb ajánlatot!

Összegyűjtöttük a legnépszerűbb kategóriákat a minél kényelmesebb használatért. Találj vízparti, olcsó, vagy állatbarát szállást egy gombnyomással!
A szállás adatlapján üzenetet küldhetsz a hirdetőnek, megtekintheted a foglaltsági naptárát, a szállás elhelyezkedését a térképen és az értékelését.
Mi összehozzuk a szálláshirdetőket a szálláskeresőkkel!
FŐOLDAL BALATONI SZÁLLÁS OLCSÓ SZÁLLÁS CSALÁDI NYARALÁS BALATONI HÍREK
Szálláskereső
Akciós szállás:

Régió választás:
Település választás:
Szállás típusa:
Érkezés ideje:

Éjszakák:

Üdülési csekk elfogadóhely


Széchenyi pihenőkártya elfogadóhely

Ár *:

-tól

-ig

* Ft/fő/éj
Utca:
Szobák
száma:
Férőhelyek
száma:
Létszám:
Vízpart távolsága:
Parkolás:
A szállás felszereltsége:
Gyermek kedvezmény
Bicikli tárolás
Pótágy
Reggeli
Háziállat vihető
Szúnyogháló
Főzési lehetőség
Klíma
Medence
Hűtő
Internet
Dohányzó szobák
Mikró
WiFi
Szilveszterre kiadó
Grill
TV
Balatoni hírek

Siófok kikötője megújul

2012.01.19.

siofok_kikotoje Egy újfajta, Magyarországon elsőként Siófokon alkalmazott módszerrel újul meg a hajókikötőtől a mólóra vezető sétány partfala, szinte teljesen önerőből, pályázati források nélkül.

Az 1930-ban épült 110 méter hosszú rózsakerti sétánypartfal a fa elkorhadása miatt jelenleg életveszélyes állapotban van, ezért vált szükségessé az újraépítés, amihez a külföldön már sikerrel alkalmazott úgynevezett holland-belga módszert használják. Hollandia partjai is hasonló technológia védi.
A munkákat három ütemben végzik el, jelenleg a partfal megerősítése folyik, ehhez Siófokon nem cölöpöket, hanem tíz méteres, egyenként négy tonnás paneleket használnak, amiket egy speciális gép segítségével helyeznek a Balatonba. Ezen kívül a Balaton megváltozott vízszintszabályozása miatt is muszáj megemelni a mólót, minimum harminc centivel. A sétány járófelülete is megújul, félköríves kiülős rondellákat helyeznek el, valamint új fákat és pergolákat, így igazán vonzó turistalátványosságot alakítanak ki.


A Balatoni Hajózási Zrt. kikötő-rekonstrukciós pályázatok híján önerőből fejezi be a siófoki kikötő felújításának második ütemét, ami május végére, a tavaszi szezon megnyitására fejeződik be.
Lain Ferenc, a hajózási vállalat műszaki igazgatója úgy nyilatkozott, hogy terveik szerint felhívást intéznek a helyi cégek felé, miszerint aki beszáll a beruházásba, az népszerűsítheti magát a sétányon, ahol árusításra is lehetőség nyílik a jövőben.

Forrás (eubalaton.hu)