Bejelentkezés

Finding accommodation in English In Deutsch! Mi az a balatonozz.hu?
Oldalunk a Balaton és környezetében található szállásokat (családi ház, nyaraló, apartman, hotel, panzió, kemping) kínálja a nyaralni vágyóknak. Válogass a több száz fényképes hirdetés közül a gyors-, a részletes- és a térképes kereső segítségével és találd meg a számodra legjobb ajánlatot!

Összegyűjtöttük a legnépszerűbb kategóriákat a minél kényelmesebb használatért. Találj vízparti, olcsó, vagy állatbarát szállást egy gombnyomással!
A szállás adatlapján üzenetet küldhetsz a hirdetőnek, megtekintheted a foglaltsági naptárát, a szállás elhelyezkedését a térképen és az értékelését.
Mi összehozzuk a szálláshirdetőket a szálláskeresőkkel!
FŐOLDAL BALATONI SZÁLLÁS OLCSÓ SZÁLLÁS CSALÁDI NYARALÁS HIRDETŐKNEK
Szálláskereső
Akciós szállás:

Régió választás:
Település választás:
Szállás típusa:
Érkezés ideje:

Éjszakák:

Üdülési csekk elfogadóhely


Széchenyi pihenőkártya elfogadóhely

Ár *:

-tól

-ig

* Ft/fő/éj
Utca:
Szobák
száma:
Férőhelyek
száma:
Létszám:
Vízpart távolsága:
Parkolás:
A szállás felszereltsége:
Gyermek kedvezmény
Bicikli tárolás
Pótágy
Reggeli
Háziállat vihető
Szúnyogháló
Főzési lehetőség
Klíma
Medence
Hűtő
Internet
Dohányzó szobák
Mikró
WiFi
Szilveszterre kiadó
Grill
TV
Balatoni hírek

Itt a legjobb balatoni strand! Bikinikben és élményben nincs hiány

2011.07.18.

balatoni szállás - lellei strand A homokos partjáról közismert balatonlellei Napfény strand és élményfürdő a déli part legjobb strandja, Somogyból ugyanis ez a strand kapta a legkedvezőbb osztályzatokat egy internetes felmérésben, mely összesen közel háromezer válaszadó értékeléséből állt össze.

A Balatontipp Strandkalauz nem először osztályoztatta a magyar tenger strandjait a weboldal látogatóival, az egy éven át beérkezett adatokat július közepén összesítették. A véleményt mondók a strandok tíz jellemzőjét értékelhették az elégtelentől a jelesig terjedő minősítésnek megfelelő 1-5 osztályzatokkal, köztük a víz és a meder, valamint a part állapotát, az illemhelyeket, zuhanyzókat, játéklehetőségeket, vendéglátást és parkolást, azaz a vízparti kikapcsolódás szempontjából valamennyi fontos tényezőt.

A dobogós helyezettek nem somogyiak, a felmérés szerint az északi parton találhatók a Balaton legjobb strandjai. Az abszolút győztes érdemei szinte megkérdőjelezhetetlenek, a gyenesdiási Diás játékstrand megismételte tavalyi győzelmét, amikor 4,73 pontos átlagértékével az összes többi balatoni strandot maga mögé utasította. Második helyen alsóőrsi, a harmadikon vonyarcvashegyi strand végzett, a negyedik helyet pedig Szigliget vízpartja érdemelte ki az elektronikus adatlapot kitöltőktől.


A strandi ranglista ötödik helyén olvasható az első somogyi értékelt: a balatonlellei Napfény strand és élményfürdő, mely 4,63-as átlagra vizsgázott, s ezzel csupán egy tizeddel marad el az abszolút elsőtől. Figyelemre méltó és beszédes adat továbbá, hogy a lellei önkormányzat által működtetett strand úgy érte el ezt az átlagot, hogy az összes balatoni strand közül erre érkezett a legtöbb értékelés a listára érvényesen felkerült 35 strand közül. A bizonyítványt ugyanis csak azokról a balatoni strandokról állították ki, melyekre a meghatározott számúnál több értékelés érkezett. Lelle után még ötöt kell ugranunk a rangsorban, hogy a következő déli parti helyezettel találkozzunk: Balatonszárszóról a központi szabadstrand valamint Balatonboglár strandjai szereztek érdemeket azonos, 4,54-es átlagosztályzattal, azaz „jelessel”.


Elgondolkodtató, hogy az értékelhető számú minősítést kapott - és jóra vagy jelesre vizsgázott - strandok listáján szemmel láthatóan jóval több az északi parti.
–  Az északi parti települések túlsúlyára nem tudok pontos magyarázatot adni – válaszolta megkeresésünkre Győrffy Árpád, a Balatontipp Strandkalauz internetes oldal szerkesztője. – Valószínűleg összefügg azzal,  hogy a vendégek a déli partot inkább jellemző szabadstrandokról nem keresik annyira az információt, mint a fizetős strandokról. Ennek megfelelően az értékelésben is kisebb az arányuk – fejtette ki a szerkesztő, aki az idei balatoni strandfelmérés összesített eredményéről azt tartotta fontosnak kiemelni, hogy a válaszadók továbbra is nagyon jóra értékelik a strandok környezeti állapotát, gondozottságát, miközben a fenntartó önkormányzatok helyzete köztudottan nehezebb.

A válaszadók lakóhely szerinti megoszlásából kiderül: a felmérés döntően nyaralóvendégek minősítéseiből állhatott össze, messze a legtöbb értékelés - az adatlapok ötöde - Budapestről érkezett, ezt követően pedig Pest, Győr-Moson-Sporon, Fejér és Veszprém megyékből volt még viszonylag több (egyenként 9 - 5 százalék közti) válaszadó.

Gyenge láncszemek is akadtak
– Fontos az is, hogy tovább bővültek a gyerekeknek biztosított lehetőségek, ami az értékelésben is megjelenik – tette hozzá Győrffy Árpád. – Elmondása szerint a parkolási lehetőségek bizonyulnak még itt-ott gyengeségnek, s a válaszadók pontszámai egyik-másik helyen azt is megüzenték: néhol az illemhelyek, mosdók takarítását illetően is akad még tennivaló.


Somogyi eredmények a balatoni strandfelmérésből:

Balatonlelle 4,63
Balatonszárszó 4,54
Balatonboglár 4,54
Balatonfenyves 4,46
Balatonberény községi 4,42
Balatonszemes 4,38
Fonyód 4,35
Zamárdi 4,31
Siófok nagystrand 4,14
Balatonberény naturista 4,11(Forrás: Balatontipp.hu, Sonline.hu)